ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Tisdag och onsdag – badrum och grönsaksdrömmen

senaste tiden

Förra veckan var lite extra kort för på måndagen åkte vi färjan från Gotland och var hemma sent så vardagsveckan började först på tisdagen. Jag tittade ner i min väderapp, som tillsammans med Instagram, Social steps, Spotify och Tyra-appen är mina mest använda i telefonen. Grått grått grått med regn. Tur att jag köpt ett ultrasnyggt monokromt paraply från Hay att flasha runt med på stan i. Jag har insett att för att hålla sig riktigt torr är paraply bättre än regnjacka då det inte rinner ner på knäna. Galonbyxor skulle såklart vara optimalt men så cool är jag inte. Kanske såna där fiskarstövlar som är lårhöga? Känns som nåt man kan hitta på Arket nästa säsong. Visst älskar alla praktiska kläder nu?

Annons

senaste tiden

Annons

Jag drog på mig en mycket opraktisk klänning men som jag älskar. Den får mig att se väldigt muskulös ut när jag har kappa för puffärmarna är så stora. Som en hockeyspelare klev jag in på Ett Hem.

senaste tiden

Jag får välbehagsrysningar av detta. Vill flytta in, smeka och fota allt. Hur kan en plats vara så komplett?

senaste tiden

Annons

Det var Sofias bokrelease för Vinter hos Wood och hon strålade verkligen! Jag var nära att hålla tal tre gånger men höll mig i skinnet. Bättre att säga det utan lunchvin i kroppen face to face istället och låta förläggare och formgivare tala. Men jag ville säga hur himla stolt jag är över henne, och imponerad. Sofia är en sån stjärna, och det är verkligen ljuvligt att jobba ihop och vara vän med henne. Inte en tråkig minut. <3

senaste tiden

Jag spanade in lilla badrummet vid receptionen för vi ska ju kanske renovera vårt och jag är ute efter inspiration. Kanske är mörkgrönt fint? Klassiskt och passar vår lägenhet. Men tröttnar man? Eller är det mer klassiskt än många andra varianter som känns ”safe”, som marmor eller något annat? Jag älskar iallafall det här marockanska kaklet som skiftar och glimrar. Fint med bulligt handfat till. Vårt badrum har ju inget fönster och ligger mellan hallen och vardagsrummet så ljust är det ju ändå inte? Vi får se!

senaste tiden

Annons

Så här skulle det se ut då om jag tog en selfie i vårt badrum :).

senaste tiden

En annan grej som jag skulle vilja kopiera rakt av i framtiden om vi flyttar igen någon gång är att ha vinkyl i korridoren. Eller kanske är det ingen kyl utan bara ett vitrinskåp? Oavsett mycket trevligt med vinskåp som enda möbel i ett litet rum och kalkstensgolv till.

senaste tiden

Annons

På tisdagseftermiddagen jobbade jag hemifrån och innan det blev helt kolsvart sprang jag min vanliga runda runt uppe vid de gamla trähusen på Åsöberget.

senaste tiden

Onsdag morgon och dagen började med en promenad till ELLE efter lämning på förskolan. Jag spelade in ett poddasvnitt med Sofia på länk som var hemma och vabbade, hade två möten med Aller och kunder och sen begav jag mig ut på Grev Turegatan. Såg en fin brevlåda utanför Zink. En sån skulle man ha till Gotlandshuset.

senaste tiden

Annons

Möss och krag-dag. Håret börjar bli långt! Men idag har jag frisörtid. Luggen ska bli lite mer lugg. Minns när jag klippte lugg, vår diskussion om vad som får kallas lugg. Ganska existentiellt ändå? Kanske ett tema för Filosofiska rummet i P1? Var börjar och slutar en lugg?

senaste tiden

Jobblunch hemma. Min standardbeställning från Mahalo, acaibowl med locotopping och extra jordnötssmör. Och jag har köpt några ekollonvaser till ekollonen jag gror! Håll tummarna att de tar fart.

senaste tiden

Annons

Det knackade på dörren och min vinlåda från Gullberg by Stockwine med Bourgogner från Anne Gros hade kommit! Det här ska jag servera till middag imorgon. Då har vi Alek och Amina här och jag funderar på att laga något så som Malin Crepin bjöd mig på förra hösten. God soppa, bakad brie, bröd, frön och vitt krispigt vin.

senaste tiden

Det blir definitivt en tripp till Sebastien på söders grönsaksdisk då. Den är underbar! Det var också här jag avslutade min onsdag, med att köpa veckans ägg, bröd och yoghurt. Sen hem och laga middag och mysa med killarna. 🥕

13 kommentarer till “Tisdag och onsdag – badrum och grönsaksdrömmen”

 1. karolina skriver: 27 oktober 2020 kl 14:06

  Hej Elsa,

  Tack för att du ger en fin plats att resa i varje dag här i bloggen <3 jag är tacksam.

  Jag har en fråga som jag undrar över. Egentligen är jag inte intresserad av att vara "offentlig" eller så men undrar om det är för sent att "bli" bloggare idag? Ni som har stora plattformar har ju arbetat med det i över ett decennium. Hur skulle man i så fall börja? Eller måste man "vara någon" så att säga.


  1. Elsa Billgren skriver: 27 oktober 2020 kl 14:12

   Hej! Underbar fråga. Klart det går att bli bloggare idag! Men jag tror att varje bloggare som har en stor plattform idag började för att de älskar att skriva, fota, skapa idéer, form och en egen liten värld. Om det är vad du gillar och det uppskattas så kan den såklart bli superstor! Det viktigaste är att den är äkta och 100% du och det du vill dela med dig av! Kram


 2. Julia Nicander skriver: 27 oktober 2020 kl 14:27

  Som göteborgare är jag van vid blöta knän då det är där regnet liksom FOKUSERAR all sin kraft eftersom vinden brukar komma snett underifrån. HÄRLIGT. Tipsar om denna drömmen till regnjacka från COS:

  https://www.cosstores.com/en_sek/women/womenswear/coats-and-jackets/product.raincoat-with-detachable-hood-grey.0938888001.html?gclid=Cj0KCQjwit_8BRCoARIsAIx3Rj49mDThKJsdpWk0qqoqbQisMd6LhVpwPOVSsHHWKY1Gv9VVHlRRT8saAhlwEALw_wcB


 3. Ida skriver: 27 oktober 2020 kl 14:58

  Jag tycker att man kan unna sig ett mörkt badrum! Det är ju ett rum där man alltid har ganska stark belysning, så det gör ingenting om väggarna absorberar mycket ljus. Däremot tror jag att vissa specifika kulörer och ”reflektanser” kommer kännas fel eller ute om ett par år. Detta gör såklart ingenting om man väljer något man verkligen tycker om snarare än något man vet att andra gillar just nu. Men om du är osäker kan du kanske välja ett mer neutralt kakel och istället sätta färgen på målade ytor, taket, ovanför kakelytan, ev någon okaklad vägg? Det är lättare att måla om än att kakla om när man ångrar sig.


 4. Monica skriver: 27 oktober 2020 kl 15:03

  Hej Elsa!
  Din blogg är som den bästa veckotidningen. Inredningstips, pyssel, mat, vin, vackra bilder och även funderingar om livet i stort.
  Får alltid en varm och bra känsla här.
  Kram från Monica 🍁🧡✴️


 5. Linnea skriver: 27 oktober 2020 kl 15:48

  Hade det badrummet ett fönster? Ser ut så och det gör ju stor skillnad.


 6. Solveig skriver: 27 oktober 2020 kl 15:49

  Hej Elsa! Säger bara du är bäst. Tvivla inte på flörta, om de bara gäller flirt, så kul. Men det ska vara öppet inget smygande 😉. Roa dig så länge du kan, men var rädd om din Pontus. Badrummet har jag ingen uppfattning om, själva har vi vitt, gamla som vi är.
  Tycker det är roligt att läsa din blogg, du är så go och skriver så fint. Själv är jag i vår sommarstuga på Tjörn med ett barnbarn och hans kompis. Njuter av att jag får låna dom under lovet då föräldrarna arbetar.
  Så, tack för fina bilder och text från dig.
  Ha det gott så kanske vi hörs igen.
  Kram mormor.s


 7. Anneli skriver: 27 oktober 2020 kl 18:12

  Klart du ska satsa på ett mustigt grönt badrum, vita har vi sett så många av de sista 20 åren. Vilka är de badrum folk väljer att behålla i gamla hus? Jo de som är kaklade i mörkt grönt från 30 talet, så klassiskt.
  Själv har vi ett badrum som är 15 år nu. Vi valde att inte välja vitt ( trots att vi tycker om vitt) vårt blev kaklat med rutat golv i ljusgrått och mörkgrått, mörkgrått på halva väggen som avslutats med mörkgrå list och därefter det ljusgrå upp till det vita innertaket. Det passar vårt 20 tals hus perfekt.)


 8. Lilly Kristensen skriver: 27 oktober 2020 kl 18:24

  Haha! Helt riktigt angående att hålla spontana tal. Man kanske inte är lika duktig talare som man tror efter ett, eller ett par glas vin. 🙂


 9. Amanda skriver: 28 oktober 2020 kl 07:54

  älskar dessa inlägg! och dina captions är 100%!! drömmer om ett grönt badrum, tror det kommer bli så fint!


 10. Rebecka skriver: 28 oktober 2020 kl 09:00

  Det här låter ju som ett skämt, men: det filosofiska problemet du nämner här finns faktiskt, de har kanske till och med diskuterat det i Filosofiska rummet! 🙂 I det vanliga exemplet är det typ hur många sandkorn som ska till för att skapa en sandhög, men hur många centimeter som ska till för att skapa en lugg funkar bra det med. Kallas Soritesparadoxen.


 11. Annakins skriver: 28 oktober 2020 kl 09:31

  Nej, men nu blev jag bara tvungen att kommentera innan jag ens läst färdigt! Följ din impuls den här gången och go for green sister! Safea inte! Mer färg till folket! Jag har varit så förtjust i grönt kakel så länge jag kan minnas, innan det ens gick att hitta, så jag tycker absolut att ni ska ha det i ert badrum om och nör det blir dags. Inte sval marmor, eller så som alla andra har, eller som på Gotland. Lögg krut på kaklet och välj ett ljusare golvkakel. Taket behöver inte vara vitt, tänk vilken mysig grotta i lägenheten!


 12. Elin skriver: 29 oktober 2020 kl 11:03

  Grönt är jättefint! Vi la in grön marmor på golvet i vår lilla gästtoalett och har sen halvkaklade väggar med vitt kakel och en varmgrå ovan kaklet. Lätt det finaste rummet i vårt hem! 😀


Dela på:
Laddar