Annons
Annons

Torsdag i Paris


 

God morgon! Vilken morgon! Vi väcktes av att brandlarmet tjöt och alla på hela hotellet rusade ner för att se vad som stod på. Det visade sig att någon duschat för varmt så ångan fått larmet att utlösas. Mamma och jag stod som två nyvakna blottare med bara ben under kapporna på gatan och efter det var vi vakna kan man säga! Jag har sovit som en prins, förutom den gången jag var uppe och handmjölkade mig själv i handfatet, haha För mycket info? Det här med att sluta amma är lika mycket jobb som att börja. Vilken pärs! Jag trodde saker bara skedde naturligt med kroppen och barn men no no, det är hårt arbete i varje steg tydligen.

Annons

Nu är jag iallafall uppe, har inte stenhårda tuttar längre, är varm och go och redo för en fredag i Paris! Det ska bli så kul idag, för efter frukost ska mamma och jag på Diorutställningen och besöka massa småbutiker som jag längtat efter. Vi skulle träffat min kompis Thomas på lunch, men han var tvungen att jobba. Jag känner mig utvilad och energifull. Håll tummarna för sol! Här kommer gårdagen:

Vi landade i Paris vid tretiden och tog en taxi genom hela stan till vårt hotell som ligger precis mellan 2:a och 9:e arrandissemantet. Vid operan kan man säga.

Vi checkade in, bättrade på läppstiftet och gick ut! Jag hade min höstkappa och röda basker, såklart.

Sen tråcklade vi oss fram längs med nya gator ner mot upper Marais, som vi kallar det.

Mamma var pepp!

Paris är så himla Paris. Vart man än vänder blicken ser man nåt caféhörn som är helt ljuvligt och självklart sitter en herre där med en kaffe och ett glas rött.

Alla portarna är som konstverk också.

Första stoppet, Bonton!

Juligare setting får man leta efter. Jag kikade på finheter och köpte en julklapp.

Vidare mot Merci, via A.P.C.

Den ikoniska röda bilen.

Efter shoppingrundan slog vi oss ner med kartor, bubbel, mandlar och telefonen. Prickade ut ställen, pratade om jobbgrejer och slappade.

När klockan blev sex hade vi en timme innan vårt bord var bokat, så vi gick runt i konstnärskvarteren och kikade på allt från Hötorgskonst till Jeff Koons.

Glittriga innergårdar i december.

Snälla tomten-affärer.

Sen var det dags för middag! Vi hade bord på gulliga Chez Janou.

Fint innan vinet når glaset.

Först år vi linser med små små ägg, kanske vaktel eller pärlhöns?

Jag älskade detta stället, verkligen att rekomendera! Personalen var ultragullig och stämningen var riktigt parisisk.

Ställen där tiden stått stilla är de bästa.

Sen åt vi fisk.

och pasta och pratade om dagen, Lynn och resten av våra liv.

Nu är det fredag! 💖

(0)
(5)
(100)
5 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar