Hej! Soppor och grytor är den bästa vardagslunchen tycker jag, och här kommer nu tre goda och mättande varianter från Felix Veggie som jag har testat. Felix var först i Sverige med kylda matiga soppor i uppvärmningsbar burk och alla deras soppor görs i Eslöv i Skåne. Jag äter nästan enbart vegetariskt i veckorna och nu blir det enkelt att göra det med kylen full av mustiga, matiga soppor som jag enkelt kan värma upp i kastrull hemma och i micron på Konstakademin. Alla sopporna innehåller mängder med grönsaker, baljväxter och vissa även ost och grädde så tänk på att de är laktovegetariska. Men nu en presentation av sopporna: Först ut är deras Sweet Potato Lentil Soup som är full med sötpotatis och zucchini, lite grädde och röda linser och spenat. Jag tycker att den är mjuk men smakrik, riktigt härlig med syra från lime och själv toppade jag med lite hackade mandlar och persilja. Nästa soppa är Tomato & Mozzarella Soup. Med mozzarellaost, kikärtor, röda linser, spenat och sötpotatis. Smaksatt med harissa. Jag tycker att det är en mjuk men smakrik tomatsoppa med sting. Älskar kikärtorna, det hade jag aldrig kommit på själv att ha i tomatsoppa men det passar toppen. Min toppade jag med buffelmozzarella, basilika och färsmalen svartpeppar. Tredje soppan är deras Veggie Goulash soup. En vegansk variant av klassisk gulashsoppa. Full med grönsaker som rostad paprika, tärnad gul potatis och sötpotatis, svarta bönor och röda linser, smaksatt med timjan och kummin. Älskar denna mustiga soppa! Syrlig, matig och god rostad smak. Jag toppade min med lite färsk timjan och åt med nybakt baguette. Hoppas ni hittar en egen favorit! ?