Annons
Annons

Tv-tipset đŸ“ș Patrick Melrose


 

HÀr kommer ett tv-tips! Patrick Melrose pÄ HBO. Just nu finns bara tvÄ (av fem) avsnitt, men fler kommer och detta Àr en serie man inte vill strÀckkolla sÄ börja redan nu i helgen.

Patrick Melrose kan vara det snyggaste och mest vÀlspelade tv-drama jag sett pÄ lÀnge. Fantastiska miljöer, underbart skÄdespeleri och underbar svÀrta. En mörk serie baserad pÄ Edward St. Aubyns böcker som verkligen innehÄller allt jag Àlskar med en serie. Man vet inte vart den bÀr, varje klÀnning, tapet, blinkning Àr genomtÀnkt och allt Àr trovÀrdigt, trots sin extrema stil.

Annons

Patrick Melrose, spelad av Benedict Cumberbatch, Ă€r en rik man i England tidigt 80-tal och vi fĂ„r följa honom i hans heroinmissbruk samt fantastiska tillbakablickar till en barndom pĂ„ 60-talet pĂ„ franska landsbygden. Huset de bor i i Lacoste Ă€r mina drömmars stĂ€lle, och obehaget som finns dĂ€r hela tiden i hans relation med pappan kĂ€nns i hela kroppen. Framför allt Ă€r det familjesituationen och pappans makt som Ă€r oerhört spĂ€nnande. Hur alla förĂ€ndras i hans nĂ€rhet, och han ytterst obehagliga sĂ€tt. Även allt knarkrelaterat Ă€r extremt intressant och hissnande bra gjort och spelat.

Samtidigt som det finns en stort mörker i serien finns det ocksÄ humor. Och jag kÀnner att jag sitter med öppen mun och kollar, för det Àr faktiskt helt enkelt otroligt allting! Scenografin, skÄdespeleriet, wow. Den insikten gör att till och med jag, som egentligen inte gillar att kolla pÄ obehagliga serier, Àlskar denna dÄ jag pÄ ett sÀtt befinner mig utanför och beskÄdar, men ocksÄ bara vill ta hand om honom och vill heja pÄ genom skÀrmen.

Det var dagens tips, lĂ€ngtar till nĂ€sta avsnitt! đŸ“ș

(7)
(44)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar