SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE


Annonssamarbete med Nextory

Två helt olika böcker och en favoritpromenad


 

I sommar läser jag två böcker. En mening som jag inte trodde att jag någonsin skulle säga. Men de här nästan två månaderna som vi varit på samma ställe har gett mig en del bra chanser att hitta ro. Inte med en pappersbok dock, för sittandes med en sån i knät skulle jag nog inte kunna göra ostört. Men jag har hittat mina tillfällen med ljudbok.

Genom den enorma rosenbusken längst bort i vår trädgård till slingrar sig en liten klippt stig. Och bakom den öppnar det upp sig en helt underbar Gotlandsvy.

Fält efter fält av majs, råg och en grusväg precis så där som jag drömde om när vi scrollade Hemnet hetsigt i våras. Knäpptyst, oändligt lång och perfekt för en ensampromenad med lurar på.

Att få smita iväg så här och plocka en kvällsbukett är ju helt rimligt, nästan livsnödvändigt när en nattning väntar. I lurarna har jag Störst av allt. En kriminalroman och rättegångsdrama om Maja från Djursholms gymnasium som hamnar i en knepig situation. Det är Lo Kauppi som läser in boken och hon har ett så himla bra knivskarpt språk och röst som passar aggressionen i boken bra. Jag går fort och bestämt min runda, helt uppslukad i vad som annars brukar vara en dokumentär, men som ni blivit ljudbok och en ny mer konstnärlig dimension som jag inte hunnit vara i på länge öppnar sig.

Jag gillar att lyssna på ljudbok i högtalare också. Då kan man lyssna ihop när man spelar kubb och dricker GT’s. När vi var yngre läste vi alltid böcker högt för varandra på sommarlovet. Det var kvällens bästa stund när vi låg tätt tätt och Alice tog fram Harry Potter och började läsa medan vi låg tätt intill.

Andra stunder i sommar som jag har lyssnat på ljudbok har varit när jag tvättat. Älskar trådlösa lurar, då slipper jag ha klänning med fickor och att telefonen ramlar ur hela tiden.

Lite kriminalroman till disken? Absolut!

Storstädning mellan sommargästerna? Perfekt tid för bokläsning!

En annan grej jag älskar är att få boktips från personer jag tycker om och litar på. Min mamma är en obotlig historieromantiker och älskar allt som är en gnutta magiskt och svindlande. Så när hon tipsade om den här, mest för att hon tyckte att omslaget var likt en bild på Pontus och Lynn iofs, så var jag såklart tvungen att ladda ner och börja lyssna.

Den vidunderliga kärlekens historia fick Augustpriset 2002 och är en tolkning av Skönheten & Odjuret. Det är en kärleksroman och den utspelar sig i 1800-talets Köningsberg med den dövstumme Hercule Barfuss i huvudrollen. Jag får starka vibbar från böcker som Dvärgen och andra klassiker av denna, och håller med mamma om att pråket är oerhört vackert och målande. Jag älskar böcker där man bara kan försvinna iväg till en annan värld.

Speciellt när man får ett par timmar helt själv i huset och alldeles för mycket egennjut att göra så det blir allt på en gång. Ljudbok i högtalaren, lördagskrysset, vallmokaka och kaffe!

Både Störst av allt och Den vidunderliga kärlekens historia finns att lyssna på hos Nextory, samt att läsa som e-bok om man hellre vill det.

Just nu får ni ett toppenerbjudande av mig, nämligen 30 dagar gratis med Nextory i lurarna! Mängder av böcker att sluka nu under sensommaren, när ni promenerar, diskar, städar eller bara skrotar runt hemma. Så härligt att varva podcaster med riktiga böcker tycker jag. Dessutom är Nextory först med familjeabonnemang! Så nu kan man vara flera på ett och samma abonnemang! Perfekt för bokslukarfamiljen.

HÄR hittar ni erbjudandet! Glöm inte att använda koden ELSA.

(0)
(0)
(0)
7 kommentarer | Translate
  
 Laddar