Det är fredag! Här kommer ett recept som passar dagen eller helgen perfekt. Funkar som lyxfrukost, mellis, lunch eller vad som helst. Jag äter så himla konstigt i denna värmen, och kalla, syrliga och somriga smaker är exakt vad jag är sugen på. Just denna rabarberkrämen är superenkel och snabb att göra, smakar djupt och mycket av vaniljen och rosmarinen och klassiskt med kardemumman. Du behöver: 5 dl vatten 1 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 1/2 tsk vaniljpulver 1 kvist rosmarin 500 g tunt skivad rabarber 1,5 msk potatismjöl mjölk till servering Koka upp vatten, socker, vanilj, hackad rosmarin och kardemumma i en kastrull. Tillsätt rabarber. Låt koka ca 10 minuter, tills rabarbern är lagom mjuk. Red av krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter. Servera rabarberkrämen ljummen helst med mandelmjölk eller den mjölken du gillar. Så vacker och smarrig! ?