ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Vasbasgarderoben

Nu ska vi gå igenom min vasgarderob! Jag har plockat fram de vaser som jag tycker utgör en perfekt vasbasgarderob. En annan grej. Vaser hittar man ju superlätt på loppis! Här har jag en mix av gammalt och nytt, och nu ska vi kika på vilken sorts buketter som passar i vilken vas.

Annons

Jag har gått loss på Cristoffers blommor. Denna buketten ska fylla alla vaserna, plus de franska tulpanerna jag redan hade sen innan då. De ser ni ju, gör sig toppen i en stor rund vas! Franska tulpaner växer ju med tiden också, så här vill man ha en hög vas som låter tulpanerna växa fritt. Men inte en rak, allra helst en rund så de kan ligga snett och inte knäcks.

Annons

Här har vi en bukett som jag ska binda. Jag brukar köpa de blommor som jag tycker är vackrast om fixa buketten hemma själv sen. Jag är ingen florist, men jag tycker det är så kul! Så här gör jag ↓

Först lägger jag en blomma snett över den första. Sen snurrar jag buketten pyttelite hela tiden och fortsätter att lägga blommorna snett över varandra.

Annons

Då får jag till en spiral, så här!

En färgglad bukett med mycket färgglada blommor gör sig bra i en mindre kruka eller urna. Den här heter Cloudy och är formgiven av min gamla kollega Hanna Wessman. En grön, blå eller mönstrad färgglad kruka eller urna är alltså ett bra alternativ till den genomskinliga klassiska vasen. Den har nämligen en stor öppning och gör att buketten ligger vackert där i.

Nästa vas som kan vara bra att ha hemma är den höga smala. I den passar tex liljor eller varför inte vallmo som är så trendigt och poppis nu. Vallmo böjs lätt och ska helst inte snittas om vad jag har fått lära mig. Så en hög smal vas passar bra. Denna är ett loppisfynd och just nu är jag så sugen på allt silvrigt som andas jugend!

Annons

Ibland får man ju höga smala buketter i present, så då kan en sån här vas passa.

En rund vit porslinsvas som är relativt låg är bland den bästa vasen man kan ha tycker jag. det mesta passar, och framför allt blommor i samma sort. Jag älskar ett moln av brudslöja i denna vasen, eller varför inte mängder av väldoftande mimosa som på bilden? Så fint och vårigt! Den här vasen är från Nittsjö och den fick jag i julklapp av Pontus.

Annons

Den lilla toalettvasen är också bra att ha hemma. Det kan vara ett glas, men en vas med mindre öppning gör att blommorna står bättre. Just nu älskar jag att ha oliv i badrummet, och kanske en liten kvist av något som doftar gott. Vasen är ett loppisfynd.

En av mina favoritvaser är denna knäppa som också är ett loppisfynd. Tre små öppningar för spill och annat man vill spara och dekorera med. Jag har den på långbordet. Här med vaxblomma och olivkvist i.

Här har vi dem, min vasgarderob.

Annons

En stor rund i glas, en liten rund i vit keramik, en liten för badrummet och en liten för spill, en färgglad kruka och en hög smal för höga buketter.

Så härligt att solen tittar fram nu! Våren får mer än gärna komma.

Annons

Och vet i vad? Imorgon kommer ett blogginlägg som många har frågat, pratat och längtat efter. Kan ni gissa vilket? Puss!

Foto: Emma Grann / Studio Emma Svensson

18 kommentarer till “Vasbasgarderoben”

 1. Elisabeth Wilkinson skriver: 17 februari 2018 kl 08:32

  Men så Fint att veta


 2. Theresa Isaksson skriver: 17 februari 2018 kl 08:34

  Underbart! Så vackert! Har ägt ‘den lilla knäppa vasen’ en gång, den var märkt Kosta. Så gracil och näpen. Tack för vårig inspiration!


 3. Lola skriver: 17 februari 2018 kl 08:47

  Det här var ett inlägg jag verkligen gillade!
  Och inlägget vi alla väntar på måste ju bara handla om Lynns rum! 🙂


 4. Ellenellenlindberg.se skriver: 17 februari 2018 kl 08:58

  åh, det här är prick vad jag behövde, tack!! i flera veckor nu har jag tänkt att jag ska unna mig en bukett, sen har det aldrig blivit av för att jag inte riktigt vet hur jag ska placera den här hemma. idag har jag redan en loppistur inbokad med min storebror, då ska jag banne mig hålla utkik på vashyllorna!


 5. Katherine Berg skriver: 17 februari 2018 kl 09:16

  Hoppas på gotlandsköket!


 6. Julia Zsiga skriver: 17 februari 2018 kl 09:17

  Köket på Gotland kanske??


  1. Maya skriver: 17 februari 2018 kl 11:59

   Åh tror/hoppas också d!!!!


 7. Emmaemmassamling.wordpress.com skriver: 17 februari 2018 kl 09:21

  Vilken vitamininjektion! <3 och så roligt vallmoknoppen hamnade framför renen i tavlan som en bula 🙂


 8. Ronettethispastweek.blogg.se skriver: 17 februari 2018 kl 09:26

  Fint! Den vita i porslin var nog min favvo. Fick inspiration till att leta efter nåt liknande på loppis nu. Själv har jag bara vaser i glas, dock är en av dom superfint grönfärgad som jag fått av min sambo<3


 9. N. skriver: 17 februari 2018 kl 09:41

  Alltså ELSA! Vilket jäkla pangreportage! Älskar din bloggs blandning av innerliga texter och proffsiga guider med fotograf. Detta är bättre än alla glossiga magazin ju! Kram


 10. L skriver: 17 februari 2018 kl 10:07

  N här under tog orden ur min mun. Vilken glädje detta inlägget förmedlade? Blev så glad av det, trots att jag inte har världens största blomsterintresse. Jag vet att du är en fantastisk bloggare när du så innerligt lyckas att fånga mitt 19-åriga intresse bakis kl. 10 en lördagsmorgon med ett inlägg om vaser. Det är verkligen inlägg som detta som ger mig vårpirr och en längtan till att flytta hemifrån.


 11. Annakins skriver: 17 februari 2018 kl 10:18

  Klart Lynns rum, som vi skymtade bakom er i relationsvloggen! Härliga blommor, ack, den som hade råd…


 12. maria skriver: 17 februari 2018 kl 10:47

  Vad härligt. Men letar mycket efter snygga vaser. Ska börja köpa lite mer blomster till hemmet. Kram.


 13. Cajsa_Lykkeres.se skriver: 17 februari 2018 kl 11:40

  Fantastiska bilder!


 14. Anita Larsson skriver: 17 februari 2018 kl 12:22

  Den höga i silver med kisse kisandes bredvid, fångade mig. Katten blev som en skulptur med sin glänsande päls, älskar!!! djur. Tack!


 15. Karin skriver: 17 februari 2018 kl 15:56

  Jag hoppas på Gotlandsköket!


 16. Anna skriver: 17 februari 2018 kl 17:13

  Vilket underbart inlägg! Tack! Du är så proffsig samtidigt som du är så trevligt personlig. Pangblogg! Kram


 17. Poppe skriver: 17 februari 2018 kl 20:47

  Åh visst är det kul med vaser


Dela på:
Laddar