ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Vegetarisk veckomatsedel – december

Här kommer en hel veckas vegetariska rätter att laga varenda en om man vill och orkar eller bara dra inspiration ifrån om man är som jag när det kommer till recept. Jag älskar att titta på recept och bli pepp på ingredienser och kombinationer, men lagar sällan exakt som det står. Köper hem råvaror och går loss istället. Men här finns något för de flesta. Kanske något att lägga till julbordet nästa vecka eller spara till i januari när köttbullskoman ligger tung? Man gör som man vill. Då börjar vegoveckan!

Annons

Måndag:

Annons

Härligt att börja veckan med en gryta tycker jag! Denna med spännande smaker från Marocko. Till det, så kidsen och alla andra linsförsiktiga vill äta en ostig och god fylld quesadilla. Så lätt och gott att göra i stekpannan, bara att ta det man har hemma. Jag brukar göra på färdigt tortillabröd, ost jag har hemma, lite chiliflakes och en näve ruccola. Så gott!

Tisdag:

Pizza på en tisdag? Jajemen, så himla gott och härligt med massa grönt fastän det är festlig mat. En sallad med äpple i passar perfekt till en pizza med ost och grönkålspesto kan ju vara det smartaste att göra så här års?

Annons

Onsdag:

Små spenatpajer

Små piroger brukar de flesta i familjen gilla. Gör i förväg och frys in! Sen kan man ha en fullmatad sallad till, med frukt och nötter som verkligen känns härligt så här års tycker jag.

Torsdag:

Annons

Hur trevligt med en soppa med pajskal på?! Kanske en av de knäppaste rätterna som makes sense. Inte särskilt komplicerat heller. Bara att ha ugnssäkra soppskålar. Och en sallad till. Jag tycker att vi ska maxa grön och svartkålsätandet nu när det är säsong. Ekologiskt också, så vi främjar alla grymma lantbrukare i landet som kämpar på med sin ekoodling. Så vackert med skivat äpple i salladen också, som avokado men svenskt.

Fredag:

Annons

Siri är grym på att hitta de där perfekta kombinationerna av små skålar som bildar den perfekta fredagsbuffén. Mixa sin egen tallrik, mängder av smaker och som en ny variant av fredagstacon. Jag blir alltid så inspirerad av hennes recept.

Lördag:

Annons

En superhärlig lördagsmiddag med savoykål och bakade betor med ost. Ett porlande vitt vin till och kvällen är gjord!

Söndag:

Söndag är husmanskostdag! En klassisk halloumistroganoff och det var den vegetariska veckan! Puss

3 kommentarer till “Vegetarisk veckomatsedel – december”

  1. Sara skriver: 18 december 2019 kl 17:33

    Åh så gott, det vattnas i munnen! Vill testa pizzan, fikonsalladen och ciderkålen!


  2. Elin skriver: 18 december 2019 kl 22:51

    Vill äta ALLT nu!!


  3. Madelene skriver: 20 december 2019 kl 10:58

    Ah alskar detta!


Dela på:
Laddar