Annons
Annons

Vegetarisk veckomatsedel


 

Här kommer en vegetarisk (lakto ovo) veckomatsedel för den som vill ha vegetarisk matinspiration i varierad svårighet att laga över veckan. Bara att kopiera rakt av, storhandla i helgen och laga nästa vecka!

Annons

Måndag – Varm matvetesallad med svamp, färska örter, citron och parmesan

Som en mer måndagsaktig risotto, med smörig svamp, härligt tuggmotstånd och mycket smak.

Tisdag – Enkel och het pasta med aubergine

Pastatisdag är ju sen gammalt. Denna med världens bästa grönsak aubergine passar perfekt en stressig eftermiddag efter jobbet. Tricket med aubergine är att när man tror den är klar så kör man lika länge till. Då blir den smörig och helt ljuvlig!

Onsdag – Linssallad med ugnsbakad sötpotatis, rödbetor och fetaost

Enkelt, sköter sig själv, nyttigt och väldans gott. Rotsaker i ugn med fetaost är en klassiker. Addera en syrlig linssallad och söta rödbetor så har du hela cirkeln av godsaker.

Torsdag – krämig kokosnötscurry med linser

Kanske finns det linser kvar? Passa på att göra en curry av dem. Blir det över? Perfekt för matlåda dagen efter!

Fredag – Libanesisk tabbouleh

En riktigt god tabbouleh kan vara bland det godaste som finns. Mycket citron och mynta ska det vara, speciellt så här års. Addera lite nygrillad halloumi för rätta fredagskänslan.

Lördag – Vietnamesiska summer rolls med tofu

På lördagen har man ju lite mer tid för matlagning, kanske vill man till och med laga tillsammans? Då är spring rolls det ultimata. Så gott i värmen också med den saltstarksyrliga dippen. Härligt örtigt och krispigt inuti. Mättande med tofu och härligt att perfekt man köpte till igår även räcker till denna rätt.

Söndag – Cashewbollar med svampsås, pressgurka och gräddigt potatismos

Söndagsmiddag, kanske släktmiddag till och med, kräver husmanskost! Dessa härliga cashewbollarna får en att glömma köttfärsen och redigt med sås och mustiga smaker rundar av veckan fint.

Hoppas ni fick middagsinspiration! 🍴

(1)
(82)
(100)
21 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar