Nu ska jag dela med mig av ett av mina absoluta favoritrecept! En underbar rätt som funkar lika bra en måndag som en fredag med gäster. Alla ingredienserna köpte jag på Mat.se, en tjänst där du handlar maten online och får den hela vägen till dörren dagen efter! Så oerhört smidigt. Perfekt om man ska ha gäster och hellre gömmer Duplo under sängen och hetsåtervinner berget i hallen än går ut i regnet för att storhandla. Förutom maten till detta recept passade jag på att köpa sånt som vi alltid behöver men som är tungt att släpa. Just nu får alla nya användare 200kr rabatt när man handlar för 700kr med koden BILLGREN, så glöm inte det om ni blir sugna på detta recept och behöver köpa exakt mina ingredienser nu! Då till receptet! Getostpaj med dill och purjolök, 4 portioner el en pajform Du behöver: - 3 dl vetemjöl - 125g kallt smör - 3 msk iskallt vatten - ca 450g getost - 1 purjolök - 6 ägg - 1 dl matlagningsgrädde - 1 näve dill - 3 st vitlöksklyftor - 1 nypa chiliflakes - 1 msk honung - flingsalt Sätt ugnen på 225°C och börja med pajdegen. Bäst är kylskåpskallt smör och iskallt vatten. Dela smöret i mindre bitar i en bunke, på med vetemjöl och vatten. Nyp ihop degen fort och rulla ihop den till en boll. Lägg pajdegen i frysen i 20 minuter. Under tiden börjar vi med fyllningen. 6 ägg. Den hackade löken, dillen, pressade vitlöken, chuky bitar av getosten, matlagningsgrädden, honungen, chiliflaksen och saltet ska i. Rör runt tills det ser ut så här. Tryck ut pajdegen i en form. Min avlånga form är lite mindre än en rund så jag använder inte all deg. Nagga med en gaffel och förgrädda i några minuter. I med fyllningen. Blir det för mycket, skippa vätska och använd alla grönsaker och all ost, då blir den inte för rinnig sen. Grädda i ugnen på 225°C i 10 minuter, sänk sen till 175°C och grädda vidare i 30 minuter. Tills pajen är gyllene och inte vattnig när man rör på den. Sallad är det ultimata tillbehöret till paj tycker jag. Jag har två recept som jag brukar göra. De passar till all tyngre varm mat, som tex lasagne och paj. Fram med mina finaste fat och skålar. Fatet har jag fått från Sofia och skålen är från Posh living. På fatet blir det en örtig grönsallad! Bladsallad med riven persilja och basilika på. Jag tycker att Mat.se har riktigt bra utbud på färska grönsaker, bättre än min närmsta matbutik. Avokadon skär jag i sitt skal, tunna skivor, sen gröper jag ut hela och trycker försiktigt till i min hand innan jag lägger på. Ringlar olivolja och pressad citron över, avslutar med flingsalt. I skålen blev det en tomat och silverlöksallad! Här bara delar jag tomater, klyftar silverlök och ringlar olivolja och pressad citronsaft över. Avslutar med flingsalt. Två oerhört goda och enkla sallader, som passar till det mesta. Och nu är pajen klar! Låt den gärna vila lite innan uppskärning. Så fast och fin i konsistensen. Då var det klart att äta! ?✨