ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Vi åkte upp till Bungenäs

Gotland

God morgon! I slutet av förra veckan var det 30 grader i skuggan och jag vaknade av en fluga och att täcket var alldeles för varmt.

Gotland

Redan tidigt på morgonen var det stekhett och bara att börja planera dagens svalkande utflykt.

Annons

Gotland

Men först frukost och kram! I köket är det alltid svalt på morgonen eftersom solen inte legat på där.

Annons

Gotland

Sommarlovschillaren kollar på Fem myror medan vi gör frukost.

Gotland

Jag älskar den här vyn, så mysig.

Gotland

Skillnad mot kalla ljuset i köket.

Gotland

Annons

En skål med bär, avokado toast och grapefrukt till kaffet.

Gotland

Min nya lilla gulliga ljusstake från Akantus. Passar fint med de loppisfyndade.

Gotland

Jag lever om mina sommarlovsmornar genom honom. Minns hur skönt det var när det slutrade vara brådskande och började vara slappt på sommaren. Om jag ska vara ärlig minns jag inte så mycket av vardagarna i fyra års-ålder, men varje dag från sommarlovet kan jag nog recitera om jag måste. Alla fällor, grodyngelnästen, blomförsäljningar, projekt och spännande utflykter.

Gotland

Mira var fortfarande här och åt frukost på trappan.

Annons

Gotland

Dags att åka långt upp till norr!

Gotland

Först till Fint och fult som är min favoritbutik på ön och drivs av underbara Monica.

Gotland

Hon har så fint öga för att välja ut saker med känsla och para ihop dem.

Gotland

Annons

Skatter i varje hörn.

Gotland

Underbara servetter, tänk till cremefärgat porslin.

Gotland

Jag köpte en bunt fina saker och sen skulle vi åka vidare. Men först bjöd Monica så snällt på fika.

Gotland

Några av mina fynd, grönt tema.

Annons

Gotland

Hej då butiken, ses snart igen!

Gotland

Vi drog kosan till Bungenäs. Där är det bilförbud så man parkerar och promenerar ner mot havet.

Gotland

och de gamla kalkugnarna där kalkladan och matsalen ligger.

Gotland

Annons

Vi åt urgod torskrygg med skirat smör och räkor.

Gotland

Sen badade vi.

Gotland

En favoritplats!

Gotland

Glass från den lilla handelsboden sen. Jag köpte deras egengjorda med apelsin och citronsmak.

Annons

Gotland

Tillbaka hem till Mira sen, som ålade sig på golvet för värmeböljan. På kvällen åt vi middag ute och tog en promenad och sen var den varma junidagen över.

Idag ska jag jobba medan det är molnigt och sen åker vi ner till havet igen. Imorgon ska vi äta middag hos Siri och på lördag får vi övernattningsbesök hit. Så nu börjar snart en fullproppad helg! Ska bli mysigt! Puss.

15 kommentarer till “Vi åkte upp till Bungenäs”

 1. Amanda skriver: 2 juli 2020 kl 09:10

  så fint<3


 2. Maria skriver: 2 juli 2020 kl 09:29

  Snälla mer bilder på kissen. Hon är så fin. 😊 från en catlover.


  1. Annakins skriver: 2 juli 2020 kl 10:27

   Håller med, hon är såå fotogenisk!


 3. Alicia skriver: 2 juli 2020 kl 10:04

  Bilden på Lynn i vattnet skapade sååå mycket sommarkänsla i mig. Sån där känsla av ledighet, värme, saltvatten i håret och familj!


 4. Kath. skriver: 2 juli 2020 kl 11:06

  Myyyyys! Og elsker hvordan Lynn ligger med beina i kryss på sofaen samt velger lakrits-glass som en voksen person 😄


 5. Stina skriver: 2 juli 2020 kl 11:52

  Första sommaren på många år som det inte blir en Gotlandssommar för min del. Istället njuter jag till fullo av din sommar, för då får jag besöka några av mina favoritställen genom dina bilder. Fint o fult är ett standardbesök på sommaren, och likaså en tur på Bungenäs. Som jag saknar ön denna sommar, men den finns ju kvar nästa år får jag tänka. I år vill jag hålla mina föräldrar friska, som satte sig själva i karantän i mars i sommarhuset, och inte har lämnat ön sedan dess.


 6. Helene skriver: 2 juli 2020 kl 12:22

  Det är roligt att Mira ibland är en katt, ibland en vän! 😂


 7. Maria skriver: 2 juli 2020 kl 13:31

  Från Mira på trappen som njöt av frukosten där och att sen läsa utan att se sammanhanget i fotot.. att hon ålade sig på golvet i värmeböljan, så vansinnigt och festligt befriande på samma gång! Vad gör man inte gör att svalka sig i värmen 😉


  1. Elisabeth skriver: 2 juli 2020 kl 15:40

   Precis den tankevurpan gjorde jag också!


  2. Linda skriver: 2 juli 2020 kl 19:03

   Exakt så tänkte jag med. Det var en reklam emellan så bildtexten hamnade inte direkt under bilden och jag blev lite förvirrad. Men hann tänka att varför inte om det är varmt 😅


 8. Jasmin skriver: 2 juli 2020 kl 21:38

  Tänkte dra ett dåligt skämt om att det var en så fin sommarbild när Mira sitter på trappan, men att jag ej ser någon bild där hon ålar sig, utan bara en bild på din katt.
  Men men, visst har alla fattat att både Mira-fotografen och Mira-katten finns, var för sig nu? 😆

  Supermysigt Gotlandsinlägg, som alltid! 😍


 9. Sara skriver: 2 juli 2020 kl 23:56

  Alltså vad förvirrad jag blev av detta inlägg. Första bilden där Mira nämns zoomade jag en massa gånger för att se var katten var. Insåg att Mira var tjejen som satt i trappan. Fortsatt att läsa. Läste ”mira ålade sig” och undrade varför tjejen Mira gjorde det men såg sen att du menade katten. Sjukt kul!


 10. E skriver: 3 juli 2020 kl 12:07

  Dina inlägg från Gotland är verkligen magiska och helt fantastiska! Jag går i tankar om hur det skulle vara att bo på Gotland på heltid. Känner du någon som gör det eller vet du någonting om hur det är att bo där permanent? Om någon annan vet så svara gärna.


 11. KG skriver: 4 juli 2020 kl 08:12

  Så fint ni har det! Jag vill så gärna kopiera dina sängkläder. Vart kommer överkast, sänggavel och sängkappa från?? Vore så snällt om du hinner svara 😊


  1. Elsa Billgren skriver: 4 juli 2020 kl 09:56

   Hej och tack! Sängkappa och överkast är från Himla och sänggaveln hör till sängen som kommer från Hilding. kram!


Dela på:
Laddar