Annons
Annons

vintage personal shopping!


 

Jag tänkte att det vore kanske dags att göra ett uppstyrt blogginlägg om min vintage personal shopping! Ni vet när jag hjälper folk att fynda second hand, kanske för att de ska gifta sig, fyllt år, eller är i Stockholm på besök. Det här blir inlägget jag sen kan referera till när ni undrar någonting, så här kommer det!

Annons

personal vintage shopping for a wedding dress.
second day in Amsterdam.
Här hittar du all information om hur min vintage personal shopping går till! Allt från hur man bokar, till vad vi hittar på runt om i Stockholms mest inspirerande second handaffärer!
Är det någonting du undrar som inte framgår här, går det mycket bra att maila mig direkt på [email protected]

om min vintage personal shopping:
saturday night.
thursday.
När jag jobbade som Press och PR-ansvarig för Beyond Retro utvecklade jag en tjänst där kända personer med mycket på agendan kunde komma förbi butikerna och få ett gäng utvalda plagg uppradade i förväg för provning. Det var plagg som i förväg hade passats ut precis efter personens önskemål, behov, mått och smak. Detta blev en enorm succé och personer som Marie Serneholt, Rebecca Simonsson och Isabella Löwengrip blev kunder. Idén om att få hjälp med vintageshoppingen tog jag sen med mig i mitt frilandsyrke och nu är detta en tjänst som har utvecklats och anpassats för att bli så tillgänglig som möjligt!

hur går det till?
best tuesday ever.
personal vintage shopping for a wedding dress.
En dag med personlig vintage shopping börjar i en butik där jag valt ut massa plagg och accessoarer efter vad just du som kund söker. Vi ses och jag visar upp en personlig klädhäst full med fantastiska second handplagg i dina mått, i din smak och efter vad jag anser vara goda fynd både i ekonomisk och modesynpunkt. Kanske är det klänningar, kängor, en ny höstkappa eller perfekt sittande jeans som behövs som tillskott i garderoben?
Jag berättar om alla plagg, var de kommer ifrån, material, årtionden och annan spännande kuriosa och sen provar vi. I provrummet delar jag med mig av mina bästa tips på hur man får saker att passa, vad man kan tänka på att underlätta shoppingen och hur man kan tänka när man bestämt sig för att ta en vintagerunda på stan!
När vi betat av den förberedda klädhästen med plagg och provat det som valts ut går vi vidare runt Södermalm i Stockholm där jag valt ut en runda som visar allt underbart som bjuds. Butiker som ingår i rundan är bla Beyond Retro, Myrorna, Judits second hand, Stadsmissionen, Lisa Larsson och Humana. Det är butiker i olika prisklasser och teman. Här berättar jag också skillnaderna mellan butikerna och var kläderna kommer ifrån, dessutom pratar vi om hur man kan anpassa shoppingen efter butikstypen. Det går även att addera några utstickande butiker som har öppet bara för oss!
Själva personal shoppingen kan anpassas efter vad man som kund är ute efter. Kanske är man sugen på att lära sig mer om hur man fyndar, hur man ser vilket årtionden plaggen kommer ifrån, eller vad som passar ens kropp?
Efter några timmar har vi hunnit med ett gäng butiker, och man har troligtvis hittat fina plagg att älska för livet och kanske även lärt sig något!

hur man bokar:
personal vintage shopping for a wedding dress.
first day in Amsterdam.
Är man sugen på en runda, eller kanske att ge bort i present, går det bra att maila mig på [email protected]
Normalpris för en person en halvdag är ca 2000 kronor, med det finns även fler möjligheter att göra upplevelsen personlig. Även fler personer kan shoppa tillsammans såklart!

exempel på utmärka situationer att fynda vintage tillsammans!
personal vintage shopping for a wedding dress.
thursday.
– julklapp!
– födelsedagar
– möhippor
– brudklänningsjakt (det här kan vara det roligaste i universum!)
– vanlig tråkig måndag
– par eller syskon-häng!
– lära känna Stockholms vintageutbud.
Det går alltså utmärkt att leta både efter bröllopsklänning som jeans i second handaffärer och jag hjälper gärna till med att göra upplevelsen så speciell som möjligt och dela med mig av allt jag kan och brinner för i ämnet! Hoppas vi ses! Maila mig på [email protected] för att boka en tid eller prata vidare! Puss!

mvh Elsa Billgren <3

(16)
(0)
29 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar