ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Vit lasagne med portabello, ricotta och spenat

Hej! Snart är iallafall jag mätt på påskmat och vill äta andra goda saker. Italienskt är ju alltid great success, så här kommer därför ett recept på vit lasagne (alltså utan tomatsås) med portabellosvamp och ricotta som jag lagade till Pontus och mig förra veckan. Den var ljuvligt god, perfekt med en krispig ruccola, tomat, selleri-sallad till och alldeles lagom för två personer och en matlåda dagen efter. Här kommer receptet, varsågoda!

Annons

Annons

Du behöver för 3 personer:

– 200g färsk babyspenat
– 300g ricotta
– 4 st portabellosvampar
– 2 klyftor vitlök
– 200g färska lasagneplattor
– Bechamel, ca 3 dl mjölk, 1 klick smör, 1,5 msk mjöl, lite muskot
– Parmesanost
– Salt, peppar och olivolja

Annons

Sätt ugnen på 225°C och gör din bechamel. Jag brukar lägga en klick smör i en kastrull, vispa i mjölet när smöret smält och sen ha i mjölken pö om pö medan den tjocknar. Sen kryddar jag med riven muskot, salt och peppar och drar av plattan så tjocknar den lite till.

Börja med att täcka botten på formen du använder med bechamelsås. Sen täcker jag den med lasagneplattor.

Sen fräser jag svampen i skivor med vitlök i olivolja. När den är klar lägger jag på spenaten lite i taget tills all spenat är varm och blandad med svampen.

På lasagneplattorna brer jag ricottaost (1/3 av det du har) och sen lägger jag på hälften av svampspenatblandningen.
Sen på med ännu ett lager lasagneplattor, bechamelsås, ricottaost och resten av fyllningen.
På med det tredje lagret lasagneplattor, det sista av bechamelen, ricottan och toppa med parmesan. Ringla lite olivolja på allt, salta och peppra.

Annons

Baka i ugnen i ca 20 minuter. Klart!

Translation: My recipe for lasagna with portabello, ricotta cheese and baby spinach.

2 kommentarer till “Vit lasagne med portabello, ricotta och spenat”

  1. Jessica // jezzthemess.sejezzthemess.se skriver: 16 april 2017 kl 09:23

    Ser mycket gott ut! Jag brukar göra en lasagne med tomatsås, haloumi och spenat som jag (och barnen) älskar!


  2. Sandra Callermo skriver: 17 april 2017 kl 08:21

    Mums! Det ser jättegott ut 🙂 Den här ska jag testa!


Dela på:
Laddar